|
|
Lån  


 
Der er mange ting man kan lave i et land som Grønland.

Dykning
Dykning i Grønland giver oplevelser, som du ikke får andre steder i verden. Se isfjeldene nede fra i det klare vand. Smeltevand former springlag af salt- og ferskvand, der forstærker lysets og farvernes leg. Den ene dag dykker man med isfjelde, den anden på vrag, den tredje på klippevægge fyldt med liv i alle farver. Eller hvad med at møde pukkelhvaler og flokke af sæler i deres eget element?

Sigtbarheden i det rene vand er fanstatisk, og fås nok ikke bedre nogle steder i verden. Dyre- og plantelivet er frodig og varieret, og et dyk byder typisk på flere fiskearter, blandt andre havkat og stenbider. Der er skove af sukkertang med fire-seks meter lange blade. Der er ildrøde søagurker, søpindsvin, krabber, søstjerner og anemoner.

Nord for Polarcirklen ligger flere lettilgængelige skibsvrag. Der er kun få mennesker som har dykket på dem. Så last og inventar ligger der, som den dag, skibene sank. "Borgin", eksempelvis, er en tremastet skonnert i træ, der sank i 1954 med lasten fyldt med saltfisk. I dag står hun ret og ned på 26 meters dybde, mens to af masterne næsten når overfladen. "Portugisisk Tugthusskib" er et andet velbevaret vrag, ligeledes på godt 26 meters dybde. Riggen er i god behold, og særligt to store luger samt styrehuset med træror og trappe er et nærmere syn værd.

På ski
Grønland er naturligvis et godt sted at stå på langrendsski. Arealet er næsten uendeligt. Men du har også mulighed for de alpine discipliner i nogle af de større byer. Eksempelvis har hovedstaden Nuuk en alpin skilift på 1.100 meter og flere kilometer præparerede langrendsløjper.

Hundeslædekørsel
Det er ikke mange steder man kan få mulighed for at køre med hundeslæde, men på Grønland er det nemmere end at få en tur i i bil. Brugen af hundeslæden foregår udelukkende i området nord for Polarcirklen samt i Østgrønland. Områderne kaldes i daglig tale for "Hundeslædedistrikterne". Sisimiut og Kangerlussuaq er de to sydligste byer på vestkysten, hvor det er muligt at køre hundeslæde om vinteren og foråret. De bedste måneder er februar, marts og april. Ved byen Qeqertarsuaq på Diskoøen kan man også køre hundeslæde i sommermånederne på Lyngmarksbræen i 800 meters højde.

Snescooterkørsel
Snescooterkørsel er en anden ting man ikke prøver hverdag. På Grønland er der gode muligheder for det.

Klatring
Grønland byder på ubegrænsede muligheder for klatring. F.eks. Gunnbjørns Fjeld eller de imponerende fjeldvægge i Tasermiut fjord. Der er tusindvis af bjerge man kan gå i gang ned. Modsat hvis du klatre i f.eks. alperne, så kan du få et bjerg helt for dig selv.

Kajak/sejlads
Grønland er omringet af vand, så der er masser at muligheder for at få fantastiske oplevelser fra vandsiden.Information på sider:

Geografi - Rejser & Ferie - Areal for grønland - Flyrejser - Kort over Grønland - Gode råd om Grønland - Klima Grønland - Fakta om Grønland - Nuuk - Flyrejser til Grønland - Indbyggertal Grønland - Aktiviteter - Du er her: Grønland - Grønland -