|
|
Lån  


 
Nuuk (på dansk Godthåb) er hovedstaden i det selvstyrede danske territorium Grønland.

Byen har en lang historie med indbyggere spændende fra inuit-folket, til opdagelsesrejsende vikinger i det 10. århundrede og senere, til i dag inuitter og danskere. Nuuk ligger ved mundingen af Godthåbsfjorden på Grønlands vestkyst, cirka 240 km syd for den nordlige polarkreds og har et officielt indbyggertal på 14.501 per 1. januar 2005.

Byen blev grundlagt i 1728 af den dansk-norske missionær Hans Egede.

I december står solen op ved 10-tiden og går ned ved 14.30-tiden. Til gengæld er der fra slutningen af maj og til begyndelsen af august lyst hele døgnet. Klimaet er lavarktisk med gennemsnitstemperaturer på syv grader i juli, og minus otte grader celsius i januar.

Byen er kendt som Godthåb, selvom dens officielle navn har været det grønlandske Nuuk (som betyder næsset) siden selvstyret trådte i kraft i 1979. Den er sæde for Nuuk Kommune, der har et areal på omkring 105.000 km2 og et officielt indbyggertal på 14.874 per 1. januar 2005.Information på sider:

Aktiviteter - Areal for grønland - Rejser & Ferie - Klima Grønland - Geografi - Flyrejser til Grønland - Fakta om Grønland - Gode råd om Grønland - Flyrejser - Kort over Grønland - Indbyggertal Grønland - Nuuk - Du er her: Grønland - Grønland -